Sv: SbÖN 51: Mer gods på sydgång i kvällssolen [1 bild]

Skrivet av Alexander Ödman den 13. sep 2007 09:36:30:

Som ett svar på: SbÖN 51: Mer gods på sydgång i kvällssolen [1 bild] skrivet av David Larsson den 13. sep 2007 05:13:27:

>Vissa tider på dygnet är det på vissa sträckor av Stambanan genom övre Norrland närmast enkelriktat på banan. Genom att köra många tåg i samma riktning efter varandra effektiviseras trafiken och tåg kan köra långa sträckor utan stopp för möte. Ett tydligt exempel på detta förfarande i nu gällande tidtabell är sträckan Långsele-Vännäs på kvällen. Därför kommer här en bild på ytterligare ett godståg på sydgång, från en plats som är bekant från tidigare avsnitt.
>

Ett södergående godståg draget av Rc4 1308 och ytterligare ett lok ankommer Anundsjö station.


>Klicka på bilden för att förstora den! Bilden är tagen den 19 juni 2007. Länkar till tidigare inlägg i serien finns här.


Trevlig bild, som det oftast är från dig!

Nu blev jag lite nyfiken på tågföringen på stambanan. Är det så att man "samlar" på sig godståg i ena ändan för att kunna skicka dem snabbt efter varandra?

Sen har jag alltid undrat över hur många godståg det egetnligen går till norrland varje dag. Och vad är det man kör för gods? När man lyssnar/läser så får man ofta känslan av att det är hur mycket godståg som helst. Men vart ska allt gods...?

Tacksam för svara som stillar min nyfikenhet. smile

/ Alexander Ödman
Kommentarer:

Postvagnen