Sv: Höjdskylt Storlien med rätt sektion - Bruna...?

Skrivet av Peter Sandström den 01. mar 2008 18:49:46:

Som ett svar på: Sv: Höjdskylt Storlien med rätt sektion - Bruna...? skrivet av Bobo L den 01. mar 2008 18:37:12:

>>>Som gammal utsättare skulle jag aldrig lita på vad en utsättare... Nej, nu blev det fel! Däremot skulle jag aldrig lita på en okänd kritmarkering om det vore frågan om att uppgiften skulle användas till något viktigt. Du anar inte hur många gånger man stått mitt emellan två km-stolpar och på vägen till någon av dem hittat en kritpåskrift som verkat stämma. Så har man istället utgått från den för att spara tid och mätt sig fram bara för att konstatera att det diffar på 30 m. Räler vänds, flyttas, återanvänds... grmpf
>>>Numera har ju SL mätt in varenda ktl-stolpe mm med cm-noggrannhet (tänk vad totalstationer och lite GPS kan uträtta tillsammans med resurser och systematiskt arbete!). Visst har väl BV gjort likadant?
>>Jo, det kan ju vara sant, men här är spåret relativt nytt, men även nyutskriven längdmätning är fel ibland, en utsättare är inte mer än människa zwinker han tänker en sak och skriver en annanupdown.
>>Det här med längdmätning är ett stort problem då det inte sköts riktigt, vid yttersträngsbyten blir ibland inte sektionerna utskrivna på nya skenan, vilket som besiktningsman kan vara ganska frusterande då det blir svårt att ange ev fel på rätt ställe, även för de som skall åtgärda felen blir det problem, tur det finns stolpnummer (ibland).
> Nytt spår? Men är det inte såna där bruna betongslipers i spåret på bilden? :-)

Tja, allt är ju relativt säg det! Jag som är van att jobba i spår från slutet av 70-talet och början av 80-talet tycker ju att spår från 2000-talets början känns nyttzwinker Jag vet inte exakt år när det byttes här, men 1999 gjorde jag min sista säsong på spårriktaren och då var vi och höglyftade mellan Duved och Ånn som en förberedelse inför spårbytet.




Kommentarer:

Postvagnen