Sv: SbÖN 110: Ljusvattnet [4 bilder]

Skrivet av David Larsson den 10. jan 2008 08:38:54:

Som ett svar på: Sv: SbÖN 110: Ljusvattnet [4 bilder] skrivet av /jes den 09. jan 2008 19:28:21:

>>Många sjöar passeras under en resa längs Stambanan genom övre Norrland. Området kring Ekträsk är mycket sjörikt med ett landskap bestående av mestadels små sjöar blandat med myrar och skog. Strax norr om Ekträsk passerar banan över Sävarån där också sjön Torrträsket breder ut sig på västra sidan av banan. Sävarån skymtar även lite längre norrut där den går parallellt med järnvägen en kortare sträcka. Sjön Ljusvattnet ligger östra sidan av banan ytterligare lite längre norrut, ungefär halvvägs mellan mellan stationerna Ekträsk och Lubboträsk.
>Ja, en sörlännng blir alltid fascinerad över det norrländska landskapet. Jag blev nästan sugen på att lägga ett bud på stationshsuet i Ekträsk. det såg fallfärdigt ut, men ändå ... Tyvärr föddes jag med tummen mitt i handen, och den sitter kvar där än. Å andra sidan är jag bra på att få andra att jobba. updown

Om du tyckte stationshuset i Ekträsk såg fallfärdigt ut ska du nog inte titta på det andra tvillingsyskonet i Åsträsk, det ser tyvärr värre ut. Hade man haft lite större ekonomisk rörlighet hade jag nog försökt rädda dessa fina stationshus, det är synd att de förfaller som de gör. När vi talar stationshus av Byskemodellen längs SbÖN är dock Åsträsk i sämst skick, det blir sedan bättre och bättre.




Kommentarer:

Postvagnen