Sv: SbÖN 72: Trehörningsjö (Thö) "Stationskarl Albin E. Anderssons minnen"?

Skrivet av /jes den 02. nov 2007 11:37:42:

Som ett svar på: Sv: SbÖN 72: Trehörningsjö (Thö) "Stationskarl Albin E. Anderssons minnen"? skrivet av Bengt Andréasson den 01. nov 2007 22:11:15:

>>>>Har ni tänkt på en sak, alla ni (vi) som får följa med på denna fantastiska resa på SbÖN? Så många signal- och fjb-kurer/hus i originalmålning! smile
>>>Ja, i brist på stationshus får dom sin plats i dokumentationen. Det är ju hela järnvägsmiljön i aktuell tappning som dokumenteras och de står ju där vid varje station.
>>>Det finns också en praktisk anledning till intresset för dessa byggnader, nämligen stationsidentifiering under tågresa. Någon skrev för några dagar sedan om svårigheter för både resenärer och tågpersonal att veta var tåget befann sig. Jag brukar vilja ha koll på positionen själv och då kan färgen på ett signalhus vid en station vara en ledtråd för att avgöra positionen, det är ju långt ifrån alltid som man hinner läsa stationsnamnet som i bästa fall finns på huset i fråga.
>>Hej!
>>Utspelar sig inte Sune Jonssons roman "Stationskarl Albin E. Anderssons minnen" i Trehörningsjö? I romanen heter stationen Stensvattnet. Någon som vet.
>>/PerH
>Nja, Stensvattnet finns i trakten, men utan järnväg. Närmaste station "IRL" är nog Hörnsjö.
>Om jag minns rätt kan man i boken utläsa att Stensvattnet låg norr om bron över Öre älv.
>Sune Jonsson är född 1930 i Nyåker.

En underbar bok - kan varmt rekommenderas!

Kommentarer:

Postvagnen