SbÖN 57: Tågmöten i sommarkvällen [10 bilder]

Skrivet av David Larsson den 30. sep 2007 08:49:24:

Efter banans passage över Utterån strax norr om Gottne börjar stigningar på nära 100 höjdmeter och Stambanan genom övre Norrland lämnar Utteråns dalgång för att ett par kilometer senare nå Björnsjö. Vi väntar lite med stationsbeskrivningen av Björnsjö och börjar istället med att studera några tåg som möttes denna kväll mellan klockan 23 och 23:30.

Ett något tidigt tåg 41851 har anlänt till Björnsjö och saktar in i södra änden av bangården. Främst gick loket 161.106-0 "Deckard".


Strax därefter dök ett mötande tåg upp söderifrån med låg fart.


De båda loken i södergående godståg har nu nått nästan ända fram till signalen i stopp. Loket 142.003-3 "Schmidt" verkade gå i transport.


En liten stund senare har även det norrgående tåget (möjligen ett försenat 9114) kommit fram till bangården i Björnsjö.


Loktätt i Björnsjö.


Fullt med godsvagnar på bangården i Björnsjö.


Banan söderut blir snart fri.


Det norrgående tåget har kommit in på mötesspåret och stannat, samtidigt som det södergående tåget har fått körsignal och accelererar söderut.


Det norrgående tåget fick stå kvar och vänta på nattåget 91 Luleå-Göteborg, som något försenat ankom drygt tio minuter senare.


Efter mötet tände lokföraren helljuset på loket, vilket fotografen desvärre inte var riktigt beredd på.

Klicka på bilderna för att förstora dem! Bilderna är tagna den 19 juni 2007. Länkar till tidigare inlägg i serien finns här.


Kommentarer:

Postvagnen