The Chickpeas Band i nattågsbistron

The Chickpeas Band har sin bas i Piteå där det bildades 2010 när Lina Larsdotter (sång och gitarr), Elin Grunditz (sång och bas) och Ida Nilsson (sång, munspel och mandolin) började spela till­sammans under studie­tiden vid musik­hög­skolan, senare anslöt även Emil Kårén (slagverk) till gruppen. De spelar egen­skriven musik i en stil de själva kallar Scandicana, den handlar om kärlek, uppbrott och ett liv på drift och ligger i bryt­punkten mellan country, blues och folk. För andra året i rad gör bandet en sommar­turné där resorna mellan spel­ning­arna runt om i landet går med tåg och där där dessa fram­träd­anden komplet­teras med spel­ningar på tågen och på vissa stationer.

På kvällen den 29 juli var det söder­gående nattåg 91 från Luleå mot Stockholm som fick besök av de fyra musikerna. Medan det efter lok­problem nästan timmen försenade tåget rullade fram genom skogarna mellan Jörn och Bastuträsk fylldes den av resenärer redan välfyllda bistron även av varma svängiga tongångar, både med och utan järnvägs­koppling. Vad spelar väl en rejäl försening för roll när så god livemusik kan avnjutas på resan tycktes många bistro­gäster resonera och applåderade fram ett extra­nummer, stämningen i denna lilla och intima konsert­lokal var på topp.

För resenärer med destination söder om Sundsvall skulle resan senare bli ännu mer dur-betonad då förseningen kördes in under natten, men alldeles oavsett resmålet var det nog många som efter denna kväll klev av tåget med en ny musikalisk bekantskap i bagaget. Just möjligheten till nya möten kan ju ses som en av fördelarna med att välja att resa med nattåg, men den ges en ny högre dimension nu när The Chickpeas Band är ute på tågturné.

———

Läs mer om bandet och tågturnén på chickpeas.se. Extranumret kan ses i videoklippet här till höger.

Bilder och filmer (3)

Måndag 29 juli 2013

Fullsatt och stämningsfullt i bistron under spelningen. 6 år
ID-nummer:  16008
Direktlänk: /bild/00016008/
Fotodatum: den 29 juli 2013
Publicerad: den 1 augusti 2013
Det finns ingen kommentar ännu, skriv den första!
Bandet har trängt ihop sig kring ett bord i änden av vagnen och musicerar för fullt. 6 år
ID-nummer:  16007
Direktlänk: /bild/00016007/
Fotodatum: den 29 juli 2013
Publicerad: den 1 augusti 2013
Det finns ingen kommentar ännu, skriv den första!
Kvällens extranummer, en låt skriven under en tågresa med tydlig tågkoppling i både text och musik. 6 år
ID-nummer:  16006
Direktlänk: /bild/00016006/
Fotodatum: den 29 juli 2013
Publicerad: den 1 augusti 2013
Det finns ingen kommentar ännu, skriv den första!