SbÖN 127: Träskholm (Thm) [10 bilder]

Skrivet av David Larsson den 13. feb 2008 04:57:20:

Vi fortsätter resan norrut längs Stambanan genom övre Norrland. Strax norr om Storträsk station kan man se berget Storklinten öster om banan, här finns en skidlift och några skidbackar. Nästa station heter Träskholm och är en enkel mötesstation med två tågspår som ligger drygt två mil norr om Jörn. Här i landskapet Västerbottens nordvästligaste hörn består landskapet av skogar, myrar och sjöar. Det allmänna vägnätet är glest och följer inte järnvägen. Vid stationen passerar dock en väg i öst-västlig riktning och det förekommer spridd bebyggelse.

Södra stationsgränsen sedd söderut med banan mot Storträck och Jörn. I bakgrunden den lilla höjd som tar banan upp på cirka 325 meters höjd över havet.


Utfartsblocksignalen Thm L1 söderut.


Landsvägen som normalt följer banan ganska nära mellan Jörn och Älvsbyn passerar öster om Träskholm. Anslutningsvägen till denna väg ser vi här, sex kilometer grusväg bestående av två raksträckor.


Södra bangårdsänden sedd från den plankorsning som ligger innanför stationsgränsen.


Bangårdens södra växel ligger i en kurva. Förberedelser för att förlänga bangården söderut verkar vara gjorda.


Bangården sedd söderut från banverkets teknikhus.


Vy söderut mot södra bangårdsänden.


Banverkets teknikhus.


Välskyltade stationer underlättar för intresserade resenärer.


Vy mot norra bangårdsänden och utfarten norrut mot Myrheden och Älvsbyn.

Klicka på bilderna för att förstora dem! Bilderna är tagna den 22 juni 2007. Bilderna finns också på Jvgfoto.se: Träskholm (Thm). Flygbilder och kartor över platsen finns här. Länkar till tidigare inlägg i serien finns här.





Kommentarer:

Postvagnen