Sv: SbÖN 64: Förklätt godståg på linjen [1 bild]

Skrivet av Erik den 09. okt 2007 12:08:35:

Som ett svar på: Sv: SbÖN 64: Förklätt godståg på linjen [1 bild] skrivet av Thomas K Ohlsson den 09. okt 2007 09:53:17:

>>>>Jag antar att detta är Hector Rails heltåg mellan Hallsberg och Piteå. Detta motiverar jag dels med SJ-loken, dels med de röda containrar som man ofta ser i detta tåg, dessutom stämmer passagen med tidtabellen för detta tåg, som här har nummer 41892.
>>>>Om någon har en annan analys av tåget får ni gärna protestera. Jag har också funderat på vad containrarna används till, någon som vet? Har heller inte kunnat läsa individnummerna på loken, om någon vet eller kan ta reda på dessa så här långt efteråt tar jag gärna emot uppgifter om dessa.
>>>>Klicka på bilden för att förstora den! Länkar till tidigare inlägg i serien finns här.
>>>.
>>>Containrarna - eller snarare växelflaken - ägs av "Euroshuttle" - ett danskt företag som transporterar främst produkter från massa- och pappersindustrin från Sverige och Norge till Tyskland, Italien och Frankrike. På returen kan det vara t ex pasta i lådorna...
>>>Transporterna ingår i tågsystemet "Scanfibre", där Hector har kontrakt på dragningen norr om Hallsberg, därifrån är det Railion med GC som underentreprenör som drar tågen.
>>Tack för länk och upplysningar! Som Pitebo ser man ju dessa lite då och då, men jag har aldrig tagit reda på vad som transporteras. Pappersprodukter är ju dock ofta en bra gissning i den här staden...
>.
>Visst är det så! Däremot har jag inte kläm på om det är produkter från SCA eller Smurfit Kappa som går med Euroshuttle - eller från bägge kanske?
>/TKO

SCA kör egna tåg dagligen Piteå-Holmsund-Skövde tor, de s k linertågen. Lasten är liner (kraftpapper) på sydgång och returpapper norrut.

Erik, Vns.




Kommentarer:

Postvagnen