SbÖN 17: Ragunda (Ru) [4 bilder]

Skrivet av David Larsson den 22. jul 2007 08:41:05:

Nu har serien om SbÖN uppehållit sig i skogarna söder om Ragunda ett tag, så det är nog dags att fortsätta norut genom Singsåns dalgång nerför backen mot Indalsälvens dalgång.

Ragunda station och stationssamhälle ligger 6 kilometer söder om Hammarstrand, centralort i Ragunda kommun i östra Jämtland. Banan söderifrån har följt Singsåns dalgång mellan bergen söder om Ragunda och samtidigt sjunkit drygt 50 meter i höjdled när den nu kommer ut mot Indalsälvens dalgång några kilometer längre österut. Banan följer här bergssidan i söder med samhälle och det bördiga jordbrukslandskapet på norra sidan.


Ragunda stationshus sett från nordväst.

Stationshuset sett från södra sidan av spåren. Stationen har tre genomgående spår med huvudtågspåret i mitten.

Utfarten söderut. Här syns ett av de berg som bildar Singsåns dalgång som järnvägen passerar genom strax söder om Ragunda.

Sist en liten fråga: Har denna byggnad nära spåren strax öster om stationshuset någon anknyning till järnvägen? (mer än dess läge)

Klicka på bilderna för att förstora dem! Bilderna är tagna den 18 juni 2007. Fler bilder från Ragunda finns på Jvgfoto.se: Ragunda (Ru). Länkar till tidigare inlägg i serien finns här.





Kommentarer:

Postvagnen