SbÖN 1: Bräcke (Bä) [4 bilder]

Skrivet av David Larsson den 28. jun 2007 17:52:12:

Detta är första inlägget i en serie bildinlägg om Stambanan genom övre Norrland som jag, om intresse finns, tänkte publicera. Tanken är att dels visa på de byggnader som finns längs banan, stationshus, banvaktarstugor, broar, tunnlar osv men också visa de olika landskapstyper och vyer som man kan se vid resa på banan. Fordonsbilder från linjen och stationer kommer jag också att kunna bjuda på. Jag vet inte hur linjekännedomen för banan är allmänt bland er postvagnsresenärer, men jag hoppas att det ska gå att hitta något intressant för de flesta. Oftast kommer fler bilder från platserna att läggas ut på min hemsida, och jag direktlänkar då till aktuell sida för de som vill ta del av dessa bilder.


Bräcke i sydöstra Jämtland är delningspunkt mellan Mittbanan Sundsvall-Östersund och Stambanan genom övre Norrland, som viker av norrut i samhällets norra utkant. Stationen har idag tre genomgående tågspår med plattform mellan spår 2 och 3 närmast stationshuset på östra sidan.


Stationshuset sett från sydväst.


Bangården sedd söderifrån.


Vy mot bangården från plankorsningen med Svedjegatan norr om stationen.


Vad används/användes denna byggnad till?

Klicka på bilderna för att förstora dem! Bilderna är tagna den 18 juni 2007 och fler bilder finns på Jvgfoto.se: Bräcke (Bä). Några fordonsbilder från Bräcke följer senare.





Kommentarer:

Postvagnen