Välkommen till gästboken på Jvgfoto.se. Här får Du som besökare möjlighet skriva en hälsning när du besöker webbplatsen. Du kan skriva om vad du vill, men din text publiceras publikt så att alla kan läsa den här nedan. Jag förbehåller mig rätten till att redigera eller eventuellt radera olämpliga meddelanden.

Patrik Carlson, den 14 januari 2017

Hej David! En fantastiskt fin sida du åstadkommit, med all dokumentation, alla bilder, och sist men inte minst trafikinformationen! Ska rekommendera den till andra intresserade kollegor i branschen! :) Vänliga hälsningar //Patrik

Anders Berg, den 7 juli 2016

Du har redan fått så mycket uppskattning så du förstår att jag instämmer däri. Jag har varit en flitig gäst på Postvagnen och nu har jag funnit hur bra jag kan bläddra på dina sidor. Det var mysigt och vet du - jag tänker använda dina bildspel att "undervisa" mitt 5-åriga barnbarn om vad tåg är för något! Dina bildspel är ju lätthanterliga och innehållsrika. De passar bra dessutom att Zomma till 150% ibland.
Kul att skriva det här...

Peter Linaa Jørgensen, den 10 maj 2016

Herr David Larsson

Finns det en lista över stationerna och deras förkortningar?

Eller vet du någon var man kan hitta en sådan?
Tack på förhand för din hjälp.

Med vänlig hälsning,
Peter Linaa Jørgensen

Gunnar Hall, den 5 april 2016

Hej David!

Stort tack för alla fina bilder genom åren, och inte minst nu också för Trafikinformationen. Den är till mycket nöje, vare sig man fryser eller inte.

Hälsar Gunnar

Johan Siirak, den 19 februari 2016

Vill bara tacka dej för det två tjänsterna som du lagt ut; Trafikinfo och Tågradar. Nu slipper man stå och frysa alltför länge när man ägnar sej åt samma hobby som du.

Jan-Erik Rehnström, den 23 januari 2015

David!
Otroligt fina och vältagna och intressanta bilder från urspårningen vid Storsund! Jag hade tidigare inte hört talas om denna olycka över huvud taget. Ett mycket fint bildreportage!

Bertil Ingerlund, den 19 april 2014

Hej David
Verkligen intressanta bilder från Vännäsby
där man växte upp invid Järnvägsstationen.

Inte lite jobb du lagt ned.

Grattis till en intressant sida.

MVH
Bertil Ingerlund

Monika, den 6 april 2014

Helt fantastiskt att hitta dessa bilder, så roligt att få se Uvsjöstugan
igen. Min far var ban arbetare och vi bodde där på 50 talet.
Det väcker många minnen.

Per Eriksson, den 30 juni 2013

Otroligt bra sida som fått mig att intressera mig för järnvägen på ett sätt jag inte trodde var möjligt.

Mycket intressanta beskrivningar av var olika bergrum är, jag har besökt två omformarstationer du nämner. Otroligt intressant och glädjande nog inte så särskilt förstörda.

Fortsätt gärna dokumentera järnvägs-vardagen!

Sten, den 2 april 2013

Fantastisk att få se foton från där våra liv började där Erling o Anna-Lisa Isaksson bodde i DOCKMYR.

Docktjärn: slutet av 40-talet
http://jvgfoto.se/banor/stambanan-genom-ovre-norrland/bracke-ragunda/416-docktjarn/

Ramsjö: på 50-talet
http://jvgfoto.se/banor/stambanan-genom-ovre-norrland/bracke-ragunda/417-ramsjo/

Sten Norlén Köping

Kamilla Kirch, den 20 september 2012

David, jag fick syn på ditt inlägg på fb och har suttit och njutit av alla dina bilder från gamla jv spåret till Piteå från Älvsbyn. Jag tycker att ditt otroligt välskrivna och gedigna arbete om järnvägen och speciellt att du behandlar den del som om fattas av mitt special intresse, nämligen Pitebondskan. Jag startade Pitebondska 911 och chat siten Vi som talar Pitebondska. Får jag lov att lägga upp din blog på Pitebondska 911, eftersom jag anser att den definitivt hör hemma där. Järnvägen var ju den viktigaste kommunikationen förutom Piteälven förståss för den södra delen av Pitebondskans språkområde.

Kaj Larsson, den 26 augusti 2012

Absolut den bästa jvg-sidan. Fantastiska bilder och informativ text - vad mer kan man begära? Jo, något om linjen Kilafors-Söderhamn innan allt försvinner.

Kaj

Bengt, den 10 maj 2012

Ett fantastiskt dokumentationsarbete du lagt ner! Fina vältagna bilder med mycket informativ text! :-)

hampus60 72 år, den 14 april 2012

Tack för Din fina länk i Postvagnen. Ditt fotointresse imponerar och samtidigt undrar jag om Du sett de norska fotografernas härliga fotosidor. Det handlar om bilder över norska samhällen tagna från omgivande bergstoppar. Jag har ett par länkar i en gammal dator som jag gärna skickar Dig om Du hör av Dig.

alfeweije, den 30 mars 2012

Mycket fina bilder och roliga att se på, är själv född och tillbringade mina första år i banvaktsstugan 405-406 Berget i Grötingen det var mina föräldrars första hem eftersom min far jobbade vid järnvägen. Bilderna väckte en del minnen till liv.

Johan, den 22 december 2010

Otroligt imponerande bilder, fantastiskt intressant =).

Karl-Heinz Voregger, den 12 september 2010


Hej David!
Vilket jobb du har lagt ned med allt titt- och läsbart så man bara blir salig!!! Har ännu ej sett nå´t liknande nå´nstans förr och allt du åstadkom inkl. framtida reportage borde slutligen finnas i bokform!
Det är bara och njuta samt väntar med spänning på fortsättningen!
Hälsningar!
Karl-Heinz

Agneta Svensson, den 23 juli 2010

Hej David
Vilka underbara bilder och tack för dina trevliga reportage du har lagt in här på Postvagnssidan. Det glädjer mig väldigt mycket att läsa och se bilder från min hembygd Mellansel och nejden där omkring. Väldigt mycket har förändrats på dessa 42 år sedan jag flyttade från mitt färäldrahem som låg i Yttersel, andra sidan Moälven sett från Mellansel.

Som barn var nöjet stort att räkna antal vagnar tåget hade när det passerade över Brandtjäl ned mot Ö-vik eller Msl och när ångtågen gick förbi var också roligt att se hur ångan pyste ut.

Jag brukar besöka min hembygd då och då så jag vet att mycket
har förändrats på dessa år, järnvägsknuten Msl har krymt mm.

Tack för bilderna och reportagen.
Mvh
Agneta Svensson

Bo Andersson, boende i byn, den 9 juli 2010

Vackra bilder!!

Ulla Hörnell, den 12 juni 2010

OJOJOJOJOJ!!!!! Vilken dag jag har haft när jag tittat på dina bilder! Jag har ofta funderat på hur saker och ting ser ut från olika platser, men en del av oss ger sig ju inte ut i den terrängen, haha. Och så intressant, med tunnlar och nu fick jag veta var spåren går och har gått osv. För att inte tala om det konstnärliga värdet! Mycket tack, hoppas på mera!
UH

Bengt, den 2 maj 2010

Fantastiska bilder, ett enormt detaljkunnande och du måste ha lagt ner enormt mycket tid och pengar på detta dokumentationsarbete!

/B
(Tågluffare)

Tore Zakrisson, den 27 april 2010

Det var med största glädje som jag tittade på bilder från Mellansel - Gottne. Mycket har förändrats på 50 år. Mitt föräldrahem ligger norr om stambanan mitt emot grustaget som SJ använde på 50-talet. Har visserligen besökt mitt hem under årens lopp så jag vet förändringar som skett under denna period, bra eller mindre bra.
Med Hälsningar från Tore

Mats Blomqvist, den 16 december 2009

Tack för mycket fina järnvägsbilder. Vi bodde i Bispgården (Bsg)1997-2003. Ltk.bilder fina. Min fru komer därifrån.Järnvägsintresset tändes tidigt.Född och uppvuxen i Nässjö på 50-talet.det var då, som det var ånglok i godståget mot Kalmar och även i något persontåg. midsommarafton-58 kom ett dito från Kalmar på em.Loket var lövat minns jag.Hälsar Mats B.

Ulf Jaensson, den 2 november 2009

Hej igen !

Måste precisera de bilder jag menar:
16 juni 2008
Vy ut från mellanplattformen
Gamla järnvägsbostäder....

Ulf Jaensson, den 2 november 2009

Hej
Från tre till nio års ålder bodde jag i ett kvarter som hette Björnen i Nässjö. Kvarteret ägdes (?) av SJ och bestod av 8 likadana hus. 4 familjer bodde i varje hus jag har diffusa minnen av hur husen såg ut. Dokument där bostäderna och området beskrives har jag sökt utan att finna något. Jag tycker att utformningen av kvarteret och bostäderna borde ha ett bebyggelsehistoriskt värde.Men de är rivna sedan länge och ej dokumenterade.
Kvarteret Björnen var en mycket speciell miljö med bara SJ-anställda, vi som bodde där bildade ett slags kollektiv, vi hjälpte varandra, många barn som upplevde miljön som spännade, säker. Vi var del av SJ-familjen.
Jag blev glad då jag sökte på "järnvägsbostäder" och fick upp dina bilder, på den första bilden, huset till vänster känns som om det vore ett sådant som jag växt upp i. Tack!
Hälsningar
Ulf J.
P.S. Är de från Vännäs. Min far jobbade där ,med transiteringen,under kriget.D.S.

Lennart Lindström, den 17 april 2009

Trevliga bilder. Jag hade mina första levnadsår i banvaktsstugan på bilden och har inte varit förbi sedan vi flyttade då jag var 6 år 1950. Därför var detta en verklig överraskning för mig att återse och minnas Högbränna

Kenneth, den 23 november 2008

Hej David!
Mycket fin sida, som jag hittade en länk till på Svenskt modelljärnvägsforum.
Man blir varm i hjärtat när man ser att järnvägen fortfarande byggs ut på sina ställen, men lite sorgsen när man ser att det finns så mycket igenväxta och oanvända spår och nedlagda stationer.

Mimmi Hjortmyr , den 10 november 2008


Hejsan David :) !
Jag heter Mimmi och är 14 år. Jag hade tänkt mig börja skriva en bok om tågstationen i yttersjön där den skall vara aserad från en verklig händelse. jag bor själv här i yttersjön men har svårt för att få reda på saker. har ej levt länge och vet inte direkt mycket om tågstationen. jag undrar om du skulle kunna vara snäll och kolla upp några saker till mig (om du kan och vill!) som jag skulle kunna ha använding för i min bok :)

1.har någon levt lr. på något sätt bott i tågstationen?
2.vad har hänt där från det startade och från att det lades ner?
3.varför lades det ner?
4.vilka bodde där `?
5.vad användes det mest till?
6.har det hänt någonting hemkt i tågstationen?
7.vem ägde och var "bossen" över det hela tågstationen?

har du någontiong mer du skulle vilja och tycker är bra att ta med i min bok så vore det jätte snäll av dig att skriva ner det och ge mig tips också. om du själv vet om någon mer fakta var vänlig skriv det med!


många tack och kramar Mimmi Hjortmyr :)


Johannes Tirén, den 18 augusti 2008

David - helt sjukt lysande! Har följt i PV hela resan från Bräcke och norrut, men greppade inte att det var du förrän min Anna hintade om det nu ikväll - appropås att hon fått stryk av Hanna i Yatzy...
Varma hälsningar och grattis till lyckad konsert!
/Johannes Tirén

Björn G Olsson, den 29 maj 2008

Oerhört ambitiös och proffisg sida!
Som gammal SJ:are, Norrlänning och nybliven hobbyfotograf blir man rent avundsjuk på din sida ;-)
Jag har lagt den som favoriter och kommer tillbaka ofta, var så säker :-)

stina, den 20 maj 2008

Väldigt fin sida! Hit kommer jag nog fler gånger.

Nordpilen, den 21 april 2008

Hej David,

Tack för en sida med fantastiska bilder av den vackraste stambanan i Sverige. I motsats till andra inlägg i gästboken så saknar jag inte bilder från södra Sverige...detta finns det nog av på andra platser.

/Nordpilen

Enrique, den 12 mars 2008

Mer bilder på godsvagnar tack !! =)

Fredrik, den 27 november 2007

Fina bilder och intressant, då jag inte har varit på dom flesta av dom platser, som SbÖn passerar.

Schulz, den 2 oktober 2007

Hej!

Mycket trevlig sida! Bilderna är av hög kvalité och skogen i Norrland gillas.

Det enda jag vill att du ska göra är att knalla dig ner lite sydligare och fota någora sydsvenska stationer och områden än vad som finns på sidan. Ont om det.

Men annars en kanonfin sida.

Micael Lindgren, den 12 september 2007

Hej.

Du har visat massor av fina bilder från västernorrland.

Var bor du?

Hör av dig så kanske vi kan muppa i hop?

Med vänliga hälsningar.

Micael Lindgren
www.ojs.nu

david andersson, den 27 augusti 2007

Hej jag är David Andersson från Norsjö i Västerbotten. Jag ligger högt upp i friidrotten och sånt. Men jag gilla tåg, rymdfärjor bilar me mera. Jag älskar rc:lok och Hectrorrails disellok Ja namet e så jobbit att skriva men. Sen ha jag en fråga. Vet du hu mycket 941 rymmer i disel ?

eric larsson, den 3 juli 2007

kan du fota i kristinehamn någongång?

eric larsson, den 30 juni 2007

vad roligt att fler e intresserade av spårbundna fordon!

Erik Åkerlund, den 9 mars 2007

Roligt! Jag följer utvecklingen...

David Larsson, den 20 januari 2007

Välkommen till gästboken på Jvgfoto.se.