Välkommen till bloggen på Jvgfoto.se. Den är tänkt att vara ytterligare en kanal för interaktivitet mellan mig som järnvägsfotograf och webbmaster och Dig som besökare på webbplatsen. Här presenterar jag nyheter om webbplatsen, som t.ex. information om större uppdateringar av webbplatsens funktioner. I bloggen vill jag också ibland ge glimtar från en järnvägsfotografs arbete längs spåren och kanske också ta upp andra aktuella järnvägsfrågor.

Mer på webbplatsen

<< Tillbaka till bloggens huvudsida

Ny kartfunktion i banavdelningen

Publicerad den 25 september 2011

Nu har kartor börjat dyka upp på vissa sidor i banavdelningen med syftet att göra det lättare för läsaren att veta var de många platser som beskrivs här på webbplatsen ligger. Kartorna är interaktiva och zoomning och växling mellan kartbild och flygfoto kan göras utan att behöva lämna den aktuella sidan.

Det är kartor från Google Maps som nu integreras i webbplatsens bildsidor. Beskrivningarna av driftplatser längs Botniabanans sträcka Örnsköldsvik–Umeå var först ut att få kartor, men de dyker nu upp på allt fler sidor. Manuell inmatning av koordinater för varje plats krävs innan kartan kan visa vilket gör att det dröjer innan alla sidor har fått karta. Däremot visas kartan på en enskild sida så snart koordinater lagrats för denna.
Dela Dela

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Här kan du skriva en kommentar som kommer att visas publikt på den här sidan. Vill du skicka ett privat meddelande, använd istället kontaktformuläret som nås via länken "Kontakt" överst på sidan.