Välkommen till bloggen på Jvgfoto.se. Den är tänkt att vara ytterligare en kanal för interaktivitet mellan mig som järnvägsfotograf och webbmaster och Dig som besökare på webbplatsen. Här presenterar jag nyheter om webbplatsen, som t.ex. information om större uppdateringar av webbplatsens funktioner. I bloggen vill jag också ibland ge glimtar från en järnvägsfotografs arbete längs spåren och kanske också ta upp andra aktuella järnvägsfrågor.

Mer på webbplatsen

<< Tillbaka till bloggens huvudsida

Avdelningen ”Projekt” har stängts

Publicerad den 20 juni 2011

En av de äldsta men samtidigt minsta avdelningarna på webbplatsen har idag stängts. Det gäller sidan ”Projekt” som kunde nås direkt från förstasidan och som var tänkt att innehålla dokumentationer av större byggprojekt. Den utveckling av bandokumentationer som samtidigt har skett på avdelningen ”Banor” har gjort det enklare att presentera förändringar av järnvägsnätet där, vilket har gjort projektsidan överflödig.

Bilderna från dubbelspårsutbyggnaden på Ostkustbanan genom Uppsala tillhör trots att de är tagna under 2000-talet de äldsta som finns publicerade på webbplatsen. Först låg de på en alldeles egen webbplats, men flyttade sedan in på dåvarande ”Davids järnvägssidor”, den här webbplatsens föregångare, under rubriken ”Järnvägen i Uppsala”. Senare skapades en mer generell projektsida där även andra dokumenterade projekt skulle kunna få plats, Uppsalaprojektet har dock aldrig fått något sällskap i den kategorin.

När stationer och andra platser vid järnvägen började presenteras här på webbplatsen skedde det först utan direkt koppling till banan, de presenterades i stället i bokstavsordning. När detta förändrades till nuvarande system med banor och bandelar blev det mycket enklare att presentera sammanhängande bandokumentationer oavsett om byggprojekt pågår eller ej, det har också gjort att byggbilder sedan har publicerats efter platsen och inte som projektdokumentationer. Därför har nu även bilderna från dubbelspårsbygget genom Uppsala flyttats till avdelningen ”Banor” där de finns under respektive driftplats/linje på bandelen Uppsala–Gävle.

Dela Dela

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Här kan du skriva en kommentar som kommer att visas publikt på den här sidan. Vill du skicka ett privat meddelande, använd istället kontaktformuläret som nås via länken "Kontakt" överst på sidan.