Välkommen till bloggen på Jvgfoto.se. Den är tänkt att vara ytterligare en kanal för interaktivitet mellan mig som järnvägsfotograf och webbmaster och Dig som besökare på webbplatsen. Här presenterar jag nyheter om webbplatsen, som t.ex. information om större uppdateringar av webbplatsens funktioner. I bloggen vill jag också ibland ge glimtar från en järnvägsfotografs arbete längs spåren och kanske också ta upp andra aktuella järnvägsfrågor.

Mer på webbplatsen

<< Tillbaka till bloggens huvudsida

Nya adresser på webbplatsen

Publicerad den 25 februari 2011

Jvgfoto.se har nu fått en helt ny URL-struktur, vilket innebär att adressen till samtliga sidor undantaget förstasidan har ändrats. Syftet med förändringen var att skapa en tydligare struktur som underlättar för både dig som besökare och för sökmotorer. De adresser som gällde tidigare går fortfarande att använda men omdirigeras till de nya adresserna.

De korta adresser som tidigare användes här på Jvgfoto.se hade fördelen att de var just så korta, i princip bara domännamnet och ett sidnummer som identifierade sidan som skulle visas. Nackdelen var å andra sidan att ett sidnummer inte säger något om vad sidan innehåller. Numera är det inte bara längden hos en URL som räknas, tydlighet och läsbarhet har blivit viktiga faktorer att tänka på när URLer ska optimeras för webbsidors besökare och kanske framför allt för sökmotorer. Strukturen på Jvgfoto.se har redan tidigare varit synlig genom den sökväg som visas ovanför rubriken på varje sida, denna sökväg har nu blivit synlig även i webbläsarens adressfält. Den stora fördelen är dock att man nu redan genom att läsa adressen i en länk till webbplatsen kan bilda sig en uppfattning om vart länken leder. Det var inte möjligt tidigare, och väger förhoppningsvis upp nackdelen att alla adresser nu har blivit längre.
Dela Dela

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Här kan du skriva en kommentar som kommer att visas publikt på den här sidan. Vill du skicka ett privat meddelande, använd istället kontaktformuläret som nås via länken "Kontakt" överst på sidan.