Välkommen till bloggen på Jvgfoto.se. Den är tänkt att vara ytterligare en kanal för interaktivitet mellan mig som järnvägsfotograf och webbmaster och Dig som besökare på webbplatsen. Här presenterar jag nyheter om webbplatsen, som t.ex. information om större uppdateringar av webbplatsens funktioner. I bloggen vill jag också ibland ge glimtar från en järnvägsfotografs arbete längs spåren och kanske också ta upp andra aktuella järnvägsfrågor.

Mer på webbplatsen

<< Tillbaka till bloggens huvudsida

Fotoplatser - nya tvärlänkar på webbplatsen

Publicerad den 27 mars 2010

Efter en mindre uppdatering av webbplatsen idag har nya länkar mellan de olika avdelningarna tillkommit. Detta bör göra det både lättare och mer intressant att surfa runt i det omfattande bildarkivet.

Den för närvarande snabbast växande delen av Jvgfoto.se är avdelningen Banor, där reportage om stationer (i modern terminologi driftplatser), broar, banvaktstugor och annat som finns längs våra järnvägar. Alltjämt lever fordonsavdelningen, den del som webbplatsen föddes ur, och övriga avdelningar kvar. Ett problem har dock varit att dessa olika delar inte har haft någon kontakt med varandra, varje avdelning har varit sitt strikta hierarkiska träd och det har inte gått att surfa från en avdelning till en annan utan hjälp av t.ex. sökfunktionen. Samtidigt har banavdelningens reportage från svenska järnvägar en naturlig relation med bilderna i övriga avdelningar fotograferade vid svenska järnvägar - nämligen fotoplatsen. Denna koppling har nu gjorts tydligare och länkar mellan en bild och dess fotoplats och vice versa har införts.

Nu kan den som läser ett bildreportage från en station direkt med länkar på den sidan gå till andra sidor som innehåller bilder från samma plats. Den som tittar på fordonsbilder och blir intresserad av att veta mer om fotoplatsen kan på samma sätt nå den informationen via en länk i anslutning till bilden. Eftersom att en sida ofta innehåller bilder från olika platser kan man nu surfa kors och tvärs mellan webbplatsens olika delar och på så sätt förhoppningsvis hitta något intressant.

På bildsidor och bildspelssidor finns länkarna till fotoplatsen i slutet av respektive bilds bildtext. På bildsidorna är det en länk med texten "Platssida", i bildspelsvyn är denna text dessutom kompletterad med den länkade sidans rubrik, se t.ex. T66 713. De motriktade länkarna finns placerade längst ner på bildsidan (den sista delsidan om den är uppdelad på flera) under rubriken "Fler sidor med bilder från platsen", se t.ex. Långträsk. I de fall där reportaget från en plats är uppdelad i flera delar och platsens huvudsida är en mappsida finns motsvarande rubrik och länkar längst ner i vänsterspalten, se t.ex. Vännäs.

Dela Dela

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Här kan du skriva en kommentar som kommer att visas publikt på den här sidan. Vill du skicka ett privat meddelande, använd istället kontaktformuläret som nås via länken "Kontakt" överst på sidan.