Välkommen till bloggen på Jvgfoto.se. Den är tänkt att vara ytterligare en kanal för interaktivitet mellan mig som järnvägsfotograf och webbmaster och Dig som besökare på webbplatsen. Här presenterar jag nyheter om webbplatsen, som t.ex. information om större uppdateringar av webbplatsens funktioner. I bloggen vill jag också ibland ge glimtar från en järnvägsfotografs arbete längs spåren och kanske också ta upp andra aktuella järnvägsfrågor.

Mer på webbplatsen

<< Tillbaka till bloggens huvudsida

Ny bildspelsfunktion

Publicerad den 28 december 2009

I den senaste lite större uppdateringen av webbplatsens funktioner och layout i augusti 2009 introducerades ett nytt bildvisningsläge som då utlovades vara ett förstadium till ett bildvisningsläge. Nu finns en första version av denna bildspelsfunktion i drift på webbplatsen.

Webbplatsen Jvgfoto.se har under de snart tre år den funnits hela tiden haft samma grundlayout. Bilderna visas på bildsidor med många bilder som följer efter varandra. Succesivt har möjlighet att begränsa antalet bilder per sida införts så att bildsidorna har delats upp i delsidor. Det har också funnits möjlighet att visa bilder i större format genom att klicka på respektive bild på bildsidorna. Att bläddra genom bildsidans alla bilder en och en på det sätt som är vanligt i webbalbum nuförtiden har dock tidigare inte varit möjligt.

Det nya bildspelsläget är ett alternativt sätt att visa texter och bilder på en bildsida. För att starta ett bildspel klickar man på länken "Bildspel" omedelbart nedanför en bildsidas rubrikrad. Då öppnas bildspelsläget och sidans inledande text visas, om sådan saknas visas genast den första bilden. För att stega framåt eller bakåt i bildspelet används länkarna under bilden. Längst ner på sidan finns också möjlighet att ställa in bakgrundsfärg och bildstorlek. Som förut kan man också nå detta bildspelsläge genom att klicka på en bild på en bildsida. Då startar bildspelet med denna bild och inte från början.

Jag hoppas och tror att denna nya funktion ska göra det ännu lättare att titta på bilderna och navigera genom den växande bildsamlingen. Det finns fortfarande förbättringspotential i funktionen, men detta är redan en efterlängtad förbättring. Bildspelet är också en möjlighet för den som har en långsammare anslutning till internet att lättare kunna ta del av bilderna, då de kan visas en i taget. Skriv gärna en kommentar här i bloggen eller genom webbplatsens meddelandefunktion med dina synpunkter på den nya funktionen!

Dela Dela

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Här kan du skriva en kommentar som kommer att visas publikt på den här sidan. Vill du skicka ett privat meddelande, använd istället kontaktformuläret som nås via länken "Kontakt" överst på sidan.