Välkommen till bloggen på Jvgfoto.se. Den är tänkt att vara ytterligare en kanal för interaktivitet mellan mig som järnvägsfotograf och webbmaster och Dig som besökare på webbplatsen. Här presenterar jag nyheter om webbplatsen, som t.ex. information om större uppdateringar av webbplatsens funktioner. I bloggen vill jag också ibland ge glimtar från en järnvägsfotografs arbete längs spåren och kanske också ta upp andra aktuella järnvägsfrågor.

Mer på webbplatsen

<< Tillbaka till bloggens huvudsida

När det inte går riktigt som man tänkt

Publicerad den 23 maj 2009

Idealfall inträffar sällan, det ligger nästan i ordets betydelse. Tåget kan vara försenat, tåget kan komma för tidigt, fotografen kan komma för sent, osv osv. Ett exempel på detta var en fototur jag företog längs Piteåbanan för en vecka sedan då jag tänkte fotografera ett eller möjligtvis båda Hector Rail-tågen som går på banan mitt på dagen då de passerade över Piteälven vid Sikfors.

På lördagar lämnar tåg 41856 Piteå klockan 12:30. Något försenad, men före tågets avgångstid lämnade jag samma stad med bil och färdades i riktning mot Älvsbyn. Vid Pålberget ungefär halvvägs mellan Piteå och Sikfors går järnvägen för första gången inom synhåll från landsvägen, väg 374. Här stod det klart att jag inte skulle hinna fotografera detta första tåg vid bron då jag plötsligt fann mig köra parallellt med tåget genom Pålberget. Vägen och järnvägen går sedan något skilda vägar upp till Arnemark där banans enda mötesstation är belägen, men parallellkörningen fortsatte. Vid plankorsningen i Arnemark hade jag ändå kommit förbi tåget och hann slänga iväg detta höftskott på tåget när det rullade ut norrut från mötesstationen:

Vid det här laget stod det redan klart att hela dagens fotoprojekt hade gått om intet. På mötesspåret i Arnemark stod nämligen ett cirka två timmar tidigt tåg 41893 och väntade på det mötande tåget. Det hann sedan smita iväg mot sin slutdestination innan jag hann ta någon bild på det.

Turen fick nu istället ägnas åt studier av den märkliga järnvägsbron som skär rakt genom kraftverksmiljön i Sikfors. Det är ett mycket intressant studieobjekt med sina kraftfulla valv och smäckra stålbåge över älvfåran!


En tåglös bro över en brusande älv i Sikfors

Dela Dela

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Här kan du skriva en kommentar som kommer att visas publikt på den här sidan. Vill du skicka ett privat meddelande, använd istället kontaktformuläret som nås via länken "Kontakt" överst på sidan.