Svenska järnvägsklubben SJK grundades 1958 och samlar idag omkring 5300 järnvägs­intresserade. Postvagnen är klubbens forum på nätet där såväl medlemmar som icke-medlemmar kan diskutera järnvägs­relaterade frågor i stort och smått. Forumet många kunniga skribenter, många yrkes­verk­samma inom järn­vägs­branschen, och även de mest besvärliga frågor kan snabbt finna ett svar här. Järnvägsbilder av olika slag är också ett viktigt inslag i forumets många diskussions­trådar och ligger ibland till grund för långa diskussioner.

Många av de bandokumentära bilder som finns publicerade här på webb­platsen har först publicerats i form av bildreportageserier i Postvagnen. I tur och ordning presenteras bildreprortage från stationer, banvaktstugor, broar och annat sevärt längs banan. Det är ett sätt att visa bilderna i ett större sammanhang och direkt få svar på frågor och skapa diskussioner om de företeelser som tas upp. Här kan du i efterhand följa reportageserierna genom länkar till alla hittills publicerade avsnitt.

Dela Dela

Kommentarer (0)

Det finns inga kommentarer ännu

Mer på webbplatsen

Publicerad den 21 maj 2010
Senast ändrad den 4 februari 2011
Skriv en kommentar

Här kan du skriva en kommentar som kommer att visas publikt på den här sidan. Vill du skicka ett privat meddelande, använd istället kontaktformuläret som nås via länken "Kontakt" överst på sidan.